Doprovodný program festivalu

Napsal uživatel Danda dne St, 10.11.2010 - 16:04

Kromě zmiňované hudební multivizuální show Feuer&Eis, která se odehraje v předvečer festivalu, se mohou návštěvníci těšit opět na bohatý doprovodný program. V Národním domě budou instalovány hned dvě fotovýstavy:

Radek Jaroš bude na výstavě HORY SHORA prezentovat okolo 60 velkoformátových panoramatických fotografií Himálají, které pořídil většinou ve výškách kolem 8000 metrů.
alt
Druhá výstava nese název ANTARKTIDA − KRÁLOVSTVÍ LEDU. 40 barevných fotografií o rozměrech 50 x 60 cm charakterizuje drsnost a krásu Antarktidy tak, jak je zažil jejich autor – Pavel Bém.


AUTOGRAMIÁDY A KŘESTY VÝZNAMNÝCH PUBLIKACÍ

Během sobotního a nedělního programu bude podepisovat Radek Jaroš svou poslední publikaci HORY SHORA.

V sobotu budou podepisovat knihu NA ANAPÚRNU dosud žijící účastníci této legendární expedice z roku 1969 − Bohumil Svatoš, Leoš Chládek, Ladislav Veselý a autor publikace Vladimír Procházka.

Slavnostního pokřtění se – rovněž v sobotu – dočká i nově vycházející kniha Reinholda Messnera – ZÁPADNÍ STĚNA, kterou vydává nakladatelství Jota.
alt

Svou novou knihu PERU POD KŮŽÍ přijede představit a následně podepisovat i významný český cestovatel Vladimír Plešinger.

 U stánku ALPY v Arbesově sále budou pro návštěvníky festivalu nabízeny všechny uvedené publikace se slevou 20%.


 VELETRH OUTDOOROVÝCH FIREM

Na doprovodném veletrhu v sousedství hlavního přednáškového sálu a v přilehlých prostorách budou své novinky prezentovat významné tuzemské outdoorové firmy: Prosport, Hannah, Rock Point, Yate, Hudy, Humi Outdoor, Directalpine, Alpi Sport Centrum, Summiride, Alpsport, Huskycz, Skialpshop a zahraniční firmy: Salewa, Vaude, Koch alpin, Ortik, Patagonia a Superfeet. Svou expozici na festivalu bude mít i regionální sdružení Národní park Vysoké Taury z rakouského Mittersillu.

Všichni tito partneři věnovali hodnotné ceny do slosování. Jejich přehled již brzy zvařejníme.